YESMEM! persoonlijk leiderschap
    Improvisatie-mindset als anker

METHODISCH IMPROVISEREN

Waar haalt een impro-speler het lef vandaan om zonder script het podium op te stappen? Dat komt door zijn vertrouwen en vaardigheid in improvisatietechniek. Maar waar gaat het dan eigenlijk over en wat heb je er aan?

Improvisatiemindset

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar de meerwaarde van impro-skills. O.a. Harvard heeft er een studie op losgelaten en veel organisaties hebben de weg gevonden naar de toegevoegde waarde van een improvisatiemindset. Het maakt mensen wendbaar, flexibel, moedig, impactvol en onderlinge samenwerking gaat zienderogen vooruit.

Waarom? 

Om te kunnen improviseren, moet je afstemmen. Op jezelf, de ander en de context in het hier en nu. Daarvoor is open staan voor de ander, en de ander toestaan jou te laten raken essentieel. Falen wordt een onderdeel van vooruitgang.  Experimenteren een vanzelfsprekend onderdeel van ontwikkeling. Al deze vaardigheden dragen bij aan je persoonlijk leiderschap en bewustzijn van de interactie tussen jou en de ander.

Bij YESMEM! is methodisch improviseren een belangrijk onderdeel van alle trajecten. Door het ervaringsgerichte karakter geeft het de uitgelezen kans om al doende te ontdekken hoe iets voor jou werkt en geeft de gelegenheid om te oefenen met nieuw gedrag of inzichten. 

Waar haal jij het lef vandaan?Was getekend, Cindy Pittens
Meer blogs lezen? 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn