YESMEM! persoonlijk leiderschap
    Improvisatie-mindset als anker

RICHTING BEPALEN

Om jezelf te durven volgen, heb je vertrouwen nodig in je persoonlijk kompas. Hoe werkt dat ding eigenlijk?  Volgens YESMEM! gaat effectief leiderschap gepaard met de balans van leiding nemen met impact enerzijds en volgen en los durven laten anderzijds.

Kalibreren

Jouw richting hangt af van twee factoren. Je interne en je externe omstandigheden. Een goed werkend persoonlijk kompas zorgt voor afstemming op beiden. Je stemt af op je innerlijke drijfveren, je fysieke en psychische mogelijkheden. Tegelijkertijd stem je af op je externe context. Wat zijn trekkende krachten, wie of wat motiveert en voedt je? Wat creëert grenzen of uitdagingen waar je rekening mee moet houden? Beiden zijn even relevant om te goed kennen. 

Gebruiken

In stilstand onderzoeken we makkelijker onze innerlijke omstandigheden. Mindfulnesstraining start in stiltstand. Maar richting blijft een concept, zolang je niet beweegt. Om richting te manifesteren, moet je handelen in de fysieke wereld. Deze beweging verandert de verhoudingen in ons systeem van intern en externe omstandigheden. Het zou ideaal zijn om richting te kunnen blijven houden, zonder telkens stil te staan. Hoe meer je traint in het gebruik van je kompas, hoe makkelijker je ook in beweging je nieuwe startpunt herkent en richting kunt bepalen.  

CV van 5 kantjes

Ik ben gepassioneerd op dit thema, omdat ik lang zoekende ben geweest in voeling krijgen met mijn eigen interne omstandigheden. Waar voor veel mensen je zelf aanvoelen, een natuurlijke vaardigheid was, heb ik die jong afgeleerd. Ik miste daardoor lang een kompas. Een CV van 5 kantjes is een resultaat daarvan. Ik zocht rust en richting. En ben dus zeer gemotiveerd op zoek geweest naar uitleg en technieken om mijn kompas weer te leren kalibreren.

Vertrouwen

Bij YESMEM! gaan we met allerlei creatieve en reflectieve werkvormen aan de slag om jouw kompas te (leren) kalibreren. Jij maakt jouw interne en externe omstandigheden inzichtelijk en voelbaar. Daarmee train je de vaardigheden om effectief te reflecteren. Zodat jij (blijvend) kunt vertrouwen op je eigen persoonlijk leiderschap. Zin in een lesje kalibreren?

YESMEM!

meer blogs lezen?

 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn