YESMEM! persoonlijk leiderschap
    Improvisatie-mindset als anker

KARAKTER EN KWALITEITEN

Jij bent je gereedschap in het leven. Als jij goed voor ogen hebt wat jouw kwaliteiten zijn en wat bij jouw karakter past, geeft het je sturing. Sta je wel eens stil bij de vraag waar jij goed in bent. En kun je zo 3 antwoorden geven?

Doe maar gewoon...

Het is lastig om je kwaliteiten te benoemen. Dat kan te maken hebben met opvoeding, omgeving, cultuur of wellicht een belemmerende overtuiging. “Ik doe maar gewoon, dan doe ik al gek genoeg.” “ik ga niet zomaar vertellen waar ik allemaal denk goed in te zijn.”

Dat is logisch toch?

Jouw kwaliteiten of kernwaarden zijn vaak heel normaal voor jezelf. Je staat er niet bij stil dat het je kwaliteit is, je doet het gewoon. Zo kan het vanzelfsprekend zijn voor een introvert persoon om bescheiden te zijn. Maar het is een kwaliteit. Je kwaliteiten kunnen ook doorschieten in valkuilen. Teveel van het goede zeg maar. Als je kwaliteit zorgzaam is, kun je jezelf tegenkomen wanneer je te veel voor anderen doet en jezelf aan de kant schuift. Bewustwording van je kwaliteiten helpen je je gereedschap op de juiste manier in te zetten.

Graag of niet

Inzicht in mijn kwaliteiten heeft me geleerd waar ik simpelweg goed in ben, wat ik graag doe en waar je me voor in kunt zetten. Iets doen wat totaal niet past bij mijn karakter, vermijd ik bewust. Dat was vroeger wel anders. Ik knalde als een kip zonder kop overal doorheen, met als gevolg een burn-out. Door opleidingen, cursussen, coaching en therapie heb ik een goed beeld gekregen van dat waar ik goed in ben. Dat durf ik tegenwoordig ook goed uit te spreken. Alles waar ik niet goed in ben? Daarbij kies ik ervoor om te leren als ik er zin in heb, of simpelweg nee te zeggen.

Rust

Bij YESMEM! ga je aan de slag met jouw kwaliteiten. Ervaringsgericht en op een luchtige wijze leer je ze te ontdekken en te benoemen om ze vervolgens in te zetten in je dagelijkse gang van zaken. Op die manier kun je betere keuzes maken die echt bij jou en jouw karakter passen. Dat geeft rust. Lijkt je dat wat? Was getekend, Sabine  de Bruijn
meer blogs lezen?

 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn