YESMEM! persoonlijk leiderschap
    Improvisatie-mindset als anker

IMPACT DURVEN MAKEN

Ga eens even terug naar een voorbeeld in jezelf waar je merkte: “Heej, dat maakte impact!” Wat deed je? Wat voelde je of dacht je?
In 2014 maakte iemand grote impact op mij.

Boksen

In mijn jaaropleiding tot Innovatief Trainer kreeg ik een boks workshop. We kregen steengoede reflecties op ons doen en laten van een trainer. De beste die ik ooit ben tegengekomen. Ik had nog last van wat naweeën van een dubbele hernia in mijn onderrug. Deze workshop kon niemand me afpakken, ik vond het veel te interessant. Ik ging dus enthousiast aan de slag. Nadat we een uurtje leerden hoe we met elkaar konden sparren, hoe we onszelf verdedigen en hoe we aanvallend kunnen boksen, mochten een paar mensen in de grote groep boksen. Ik was helemaal op dreef en stak uiteraard mijn hand in de lucht. 50 man om me heen en 1 pittige dame voor me, met een uitstraling van kom maar op!

Of durf je niet?

Ons boks avontuur begon en waar ik voorheen nog aanvallend bokste tijdens het sparren, kon ik nu alleen maar verdedigend aan de slag. De trainer vroeg me wat er aan de hand was. “Ik heb geen idee, ik kan even niets anders dan verdedigend spelen tegen haar, ik doe dit ook maar voor het eerst.” “Onzin!” Riep hij naar me. “Ik heb net gezien hoe je aanvallend bokste tegen iedereen waar je mee stond te sparren, dus dat kun je nu ook. Jij wil toch trainer worden? Dan zul je moeten raken en impact moeten maken, start daar nu maar mee! Of durf je niet?”

Deze zin en zijn aansporing om te durven raken zal ik nooit van mijn leven vergeten! Het is absoluut de basis geweest van mijn ondernemerschap. Deze trainer had dus een positieve impact op mijn leven. Heb jij wel eens een dergelijke impact gemaakt in een proces, in je team, of bij een ander?

Waar zit jouw lefknop?

Iedereen maakt impact. Positief of negatief. Vanuit lef en vertrouwen impact durven maken is spannend. Inzicht krijgen in de manier waarop jij dat doet, zorgt ervoor dat je er sturing aan kunt geven. Je leert aan de juiste knoppen in jezelf te draaien om je impact te vergroten.

YESMEM! helpt jou impact te durven maken. Je werkt aan je ‘lefknop’ op een luchtige en ontspannen manier, om te ontdekken waar je écht goed in bent, wat bij jou past en hoe je dit laat zien aan de wereld. Wil jij meer impact durven maken?Was getekend, Sabine de Bruin
meer blogs lezen?


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn