YESMEM! persoonlijk leiderschap
    Improvisatie-mindset als anker

GROEIMINDSET EN IMPROVISATIE


JE SPOORT NIET

Als je iets nieuws leert, verandert er een spoortje, een verbinding in je brein. Het brein vindt dit niet aangenaam en houdt graag vast aan oude routines en patronen. Openstaan voor nieuwe ideeën of omstandigheden gaat dus eigenlijk tegen onze natuur in.

LIVING STATUE

Daarbij leven we in een maatschappij die geënt is op presteren en een statisch zelfbeeld. Men probeert angstvallig vast te houden aan deze vaste identiteit. De overtuiging hiervan groeit wanneer we presteren en voelt zich bedreigd wanneer we (neigen te) falen. Dat is jammer, want dat resulteert in krampachtig gedrag, om je ego te beschermen tegen mislukkingen en houdt ons weg van persoonlijke ontwikkeling. We vertrouwen alleen op resultaat. Maar persoonlijke ontwikkeling vindt plaats in het proces ergens naartoe en niet in het resultaat.

GROEIMINDSET

Met inzicht in de mindsettheory van Carol Dweck in combinatie met een improvisatiemindset, tackel je faalangst en de kramp waarin we zitten. Ik leer je (team) hoe ontwikkeling in zijn werk gaat en welke omstandigheden ervoor zorgen dat je zo soepel mogelijk leert en ontwikkelt. We gaan ervaringsgericht werken om inzicht te krijgen in eigen struikelblokken en krachten. Improvisatie oefeningen trainen deze vaardigheden op een veilige, humorvolle manier. We oefenen met het aanmaken van nieuwe verbindingen in ons brein, zodat we met onze nieuwe inzichten over groei, nieuwe keuzes gaan maken in het dagelijks (werk)leven.


WORKSHOP 'ONTWIKKELMOED'
28 MAART 2022

In een korte workshop maak je kennis met de basis van een groei-mindset. 
Je ontdekt hoe statisch jouw zelfbeeld is en waar het je gaat helpen om de groei-mindset te oefenen. Zodat je met meer moed je persoonlijke ontwikkeling tegemoet durft te gaan!


 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn